##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

میترا کریمی امیر کیاسر , محمد معز اردلان , مسعود کاووسی , حسن شکری واحد ,

چکیده

چکیده
افزایش عملکرد در واحد سطح را می توان با ارتقاء سطح حاصلخیزی خاک از طریق کودهای شیمیایی امکانپذیر نمود. این تحقیق با هدف ارزیابی 6 روش عصاره گیری اولسن، مورگان، سلطانپور، کول ول، بری و مهلیخ 3 به منظور تعیین عصاره گیر یا عصاره گیرهای مناسب جهت برآورد فسفر قابل جذب خاک در 27 مزرعه شالیزاری از اراضی استان گیلان به اجرا در آمد. بمنظور انجام مطالعات مزرعه ای از دو تیمار کودی سوپر فسفات تریپل به مقدار صفر و 60 کیلوگرم در هکتار پنتا اکسید فسفر، استفاده گردید. بررسی نتایج ضرایب همبستگی عصاره گیرهای مختلف با عملکرد نسبی، غلظت و جذب فسفر توسط اندامهای هوایی گیاه برنج حاکی از آن بود که روشهای عصاره گیری کول ول، اولسن و سلطان پور همبستگی قابل قبولی را با عملکرد نسبی و مقدار جذب و غلظت فسفر توسط گیاه نشان می دهند. لذا روش عصاره گیری اولسن با توجه به جنبه اقتصادی، سرعت عصاره گیری و ارتباط قابل قبول با شاخص های گیاهی جهت تعیین فسفر قابل دسترس توصیه می گردد.

واژه های کلیدی: برنج، فسفر، عصاره گیر، همبستگی

جزئیات مقاله

مراجع
ارجاع به مقاله
کریمی امیر کیاسرم., معز اردلانم., کاووسیم., & شکری واحدح. (2011). ارزیابی مزرعه ای و آزمایشگاهی چند روش عصاره گیری جهت تعیین فسفر قابل جذب در برخی اراضی شالیزاری استان گیلان. آب و خاک, 25(4). https://doi.org/10.22067/jsw.v0i0.10241
نوع مقاله
علمی - پژوهشی