دوماه نامه
علوم خاک
تأثیر کمپوست برخی پسماندها و بقایای کشاورزی در دو کشت متوالی اسفناج: 2- پاسخ شناسه‌های فیزیولوژیک، رشد و عناصر مغذی در گیاه

خدیجه سالاری نیک؛ محسن نائل؛ محمد سیاری؛ سید سعید موسوی

دوره 38، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1403، ، صفحه 51-67

https://doi.org/10.22067/jsw.2023.83764.1319

چکیده
  استفاده از کمپوست پسماندهای کشاورزی علاوه بر بهبود حاصلخیزی خاک می­تواند از طریق کاهش مصرف کودهای شیمیایی و بازچرخش پسماندها اثر مطلوبی بر کیفیت محصولات و محیط‌زیست داشته باشد. در این پژوهش اثر هشت کمپوست تهیه شده از تفاله انگور (G) (در دو سطح کم (LG) (37 تا 42 درصد) و زیاد (HG) (60 تا 63 درصد)) در ترکیب با یونجه (A)، تفاله چغندر (B) و کاه نخود (Ch)، ...  بیشتر

علوم خاک
تاثیر کاربرد پسماند بستر کشت قارچ و کود سبز یونجه بر برخی شناسه‌های حاصلخیزی کیفیت خاک و عناصر مغذی در اسفناج

تهمینه قیطاسی رنجبر؛ محسن نائل

دوره 37، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1402، ، صفحه 63-75

https://doi.org/10.22067/jsw.2022.79340.1217

چکیده
  به منظور بهبود کمّیت و کیفیت محصول و ارتقاء کیفیت خاک، استفاده بهینه از بهسازهای آلی یک ضرورت است. در مطالعه حاضر، اثر دو بهساز آلی، در مقایسه با کود شیمیایی اوره، بر برخی شناسه­های کیفیت خاک، هم چنین عملکرد و برخی عناصر غذایی گیاه اسفناج بررسی شد. آزمایش در قالب بلوک­های کامل تصادفی، با سه تکرار اجرا گردید. تیمارها شامل کود سبز ...  بیشتر