دوماه نامه
علوم آب
ارزیابی کارایی مصرف آب و عملکرد سیب‌زمینی (Solanum tuberosum L.) با فراهمی کود فسفر در شرایط کم‌آبیاری و خشک‌کردن جزئی منطقه ریشه

اعظم اسدی؛ حمید خزاعی؛ جعفر نباتی

دوره 36، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1401، ، صفحه 645-659

https://doi.org/10.22067/jsw.2022.75179.1141

چکیده
  امروزه باتوجه به کمبود منابع آب، توجه بیشتری به استفاده از روش‌های کاهش مصرف آب در کشاورزی می‌شود. این پژوهش در سال 1395 به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، روی گیاه سیب‌زمینی رقم فونتانه، اجرا شد. عوامل مورد بررسی شامل سه سطح آبیاری: آبیاری کامل (100 درصد ظرفیت ...  بیشتر

مطالعه تاثیر رژیم آبیاری بر عملکرد و برخی از خصوصیات کیفی سه رقم سیب زمینی(Solanum tuberosum L.)

علی اسکندری؛ حمیدرضا خزاعی؛ احمد نظامی؛ محمد کافی

دوره 25، شماره 2 ، خرداد و تیر 1390

https://doi.org/10.22067/jsw.v0i0.9299

چکیده
  چکیده به منظور مطالعه تاثیر رژیم آبیاری و رقم بر عملکرد و برخی از خصوصیات کیفی سیب زمینی، آزمایشی در سال 1388 به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سه نوع رژیم آبیاری: تامین 100 درصد نیاز آبی گیاه ‍(I1)، تامین 70 درصد نیاز آبی سیب زمینی پس از سبز ...  بیشتر

بررسی اثرات تعدیل کنندگی کاربرد خاکی و محلول پاشی کلرید پتاسیم و کلرید کلسیم بر صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه سورگوم ( Sorghum bicolor L.) در شرایط تنش شوری

سجاد صادقی لطف آبادی؛ محمد کافی؛ حمیدرضا خزاعی

دوره 24، شماره 2 ، خرداد و تیر 1389

https://doi.org/10.22067/jsw.v0i0.3255

چکیده
  چکیده به منظور بررسی اثرات تعدیل کنندگی کاربرد خاکی و محلول پاشی کلرید پتاسیم و کلرید کلسیم بر صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه سورگوم ( Sorghum bicolor L.) در شرایط تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب کرت های خرد شده در سال زراعی 87-1386 در مزرعه تحقیقات شوری قطب علمی گیاهان ویژه دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. تیمارهای ...  بیشتر

اثر اسید هیومیک بر رشد ریشه و بخش هوایی ارقام سایونز و سبلان

حمیدرضا خزاعی؛ محمد کافی

دوره 23، شماره 2 ، خرداد و تیر 1388

https://doi.org/10.22067/jsw.v0i0.1731

چکیده
  چکیده توسعه ریشه گندم به ویژه در ابتدای فصل رشد از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اسید هیومیک به عنوان یک اسید آلی حاصل از هوموس و سایر منابع طبیعی از طریق اثرات هورمونی و بهبود جذب عناصر غذایی، سبب افزایش بیومس ریشه و اندام هوایی می‌شود. به منظور بررسی تاثیر اسید هیومیک بر رشد ریشه و اندام هوایی گندم، ‌آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب ...  بیشتر