مریم علیزاده؛ فرهاد میرزایی؛ تیمور سهرابی؛ مسعود کاووسی؛ محمد رضا یزدانی
چکیده
مدیریت آب در خاک های ترک دار شالیزاری، یک مسئله مهم در کشت برنج است. به منظور بررسی اثر کاه و کلش برنج و زئولیت بر وضعیت فیزیکی خاک های ترک دار شالیزاری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در ﻣﺆسسه تحقیقات برنج کشور اجرا شد. در این مطالعه، فاکتور کاه و کلش در چهار سطح (صفر، 5/0، 1 و 5/1 درصد)، فاکتور زئولیت در چهار سطح ...
بیشتر
مدیریت آب در خاک های ترک دار شالیزاری، یک مسئله مهم در کشت برنج است. به منظور بررسی اثر کاه و کلش برنج و زئولیت بر وضعیت فیزیکی خاک های ترک دار شالیزاری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در ﻣﺆسسه تحقیقات برنج کشور اجرا شد. در این مطالعه، فاکتور کاه و کلش در چهار سطح (صفر، 5/0، 1 و 5/1 درصد)، فاکتور زئولیت در چهار سطح (صفر، 8، 16 و 24 تن در هکتار)، هم چنین مراحل رطوبتی خاک در 5 سطح مورد بررسی قرار گرفت. فاصله گرفتن خاک از جدار ظرف، عرض ترک های ایجاد شده، روزهای رسیدن به ترک با عرض معین، جرم مخصوص ظاهری و سطح مقطع ترک ها اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که افزودن سطوح بالای بقایای گیاهی سبب به ﺗﺄخیر انداختن بروز ترک با عرض معین می گردد، این در حالی است که افزودن زئولیت ﺗﺄثیر چشمگیری در به ﺗﺄخیر انداختن ترک نداشت. هم چنین جرم مخصوص ظاهری و سطح مقطع ترک دارای همبستگی بالایی (904/0 تا 966/0) بوده و با افزایش سطح مقطع ترک، جرم مخصوص ظاهری روند افزایشی داشت. در نهایت می توان نتیجه گرفت افزودن بقایای گیاهی به خاک، سبب از بین رفتن ترک های موجود و بازگشت سریع تر خاک به حالت اولیه می گردد.
میترا کریمی امیر کیاسر؛ محمد معز اردلان؛ مسعود کاووسی؛ حسن شکری واحد
چکیده
چکیده
افزایش عملکرد در واحد سطح را می توان با ارتقاء سطح حاصلخیزی خاک از طریق کودهای شیمیایی امکانپذیر نمود. این تحقیق با هدف ارزیابی 6 روش عصاره گیری اولسن، مورگان، سلطانپور، کول ول، بری و مهلیخ 3 به منظور تعیین عصاره گیر یا عصاره گیرهای مناسب جهت برآورد فسفر قابل جذب خاک در 27 مزرعه شالیزاری از اراضی استان گیلان به اجرا در آمد. بمنظور ...
بیشتر
چکیده
افزایش عملکرد در واحد سطح را می توان با ارتقاء سطح حاصلخیزی خاک از طریق کودهای شیمیایی امکانپذیر نمود. این تحقیق با هدف ارزیابی 6 روش عصاره گیری اولسن، مورگان، سلطانپور، کول ول، بری و مهلیخ 3 به منظور تعیین عصاره گیر یا عصاره گیرهای مناسب جهت برآورد فسفر قابل جذب خاک در 27 مزرعه شالیزاری از اراضی استان گیلان به اجرا در آمد. بمنظور انجام مطالعات مزرعه ای از دو تیمار کودی سوپر فسفات تریپل به مقدار صفر و 60 کیلوگرم در هکتار پنتا اکسید فسفر، استفاده گردید. بررسی نتایج ضرایب همبستگی عصاره گیرهای مختلف با عملکرد نسبی، غلظت و جذب فسفر توسط اندامهای هوایی گیاه برنج حاکی از آن بود که روشهای عصاره گیری کول ول، اولسن و سلطان پور همبستگی قابل قبولی را با عملکرد نسبی و مقدار جذب و غلظت فسفر توسط گیاه نشان می دهند. لذا روش عصاره گیری اولسن با توجه به جنبه اقتصادی، سرعت عصاره گیری و ارتباط قابل قبول با شاخص های گیاهی جهت تعیین فسفر قابل دسترس توصیه می گردد.
واژه های کلیدی: برنج، فسفر، عصاره گیر، همبستگی